Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

2. szám (2006.12.11)
 

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Gyapjas!

Két héttel ez előtti brutalitással átitatott fergeteges számunk után zuhanórepülőként csapódik a hétköznapok unalmas világába jelen médiakurózumunk, a TRK® még a kéthetesnél is frissebb, mindössze pár órája világra tántorgott száma. Az újjáélesztett mozgalom 14 nappal ezelőtti hivatalos felbolygatása (értsd: az új számok legújabb egyben első példánya) olyannyira meghökkentette a kedves olvasókat, hogy nem győztük kiadni a sajtóközleményeket nyakra-főre, hogy csituljatok már be. Rendkívüli igazgatósági ülést rendeltünk el. Ezen, az összességében 2 fős igazgatósági tanács ülésén kettő ellenszavazat ellenében egyetemlegesen elfogadta a testület, hogy ámbátor ne adj isten, hulljanak a legyek, akkor is folytatjuk, mit ránk osztott sors, bizonyistendemegírjukakö-vetkezőszámot is.

Ebben a szellemben láttunk neki és azon nyomban indulattól túlfűtve felástuk az egész kertet. Csak ezután kapcsoltunk, hogy „na, mi van, papikám, hát mi panelben lakunk ám!” Elég az hozzá, hogy taglétszámunk fergeteges iramban emelkedik, nem úgy mint a forint-euró árfolyam. Jelen pillanatban (még elgondolni is szinte lehetetlen ekkora számot, nem hogy leírni) a hivatalos taglétszám 2 fő. Az igazgatóság azon gondolkozik, hogy kíméletlen intézkedéseket vezet be a szörnyűséges taglétszám-emelkedés megfékezésének érdekében. Jelen pillanatban napirenden vannak a következő intézkedéstervezetek: tagsági feltételként minimum egy Takagiról szóló vers, minimum két versszak és egy rím kitétellel (de hova ki és honnan, mi?), illetve évente egy újabb 8 soros vers Takagiról, de ez nem kötelező. A másik elmebeteg ötletünk a taglétszám rapid emelkedésének megfékezésére hamarosan megfogalmazódik. Addig is szemhunyásnyi bepillantást engedünk a száguldozó csinn-bumm cirkusz zárt berkekben folyó munkálatairól, így a téli (hol van itt tél???) gurkenszezonban. És így.
 

Világlapunk ars poeticája

A TRK® célja gyors tájékozódást biztosítani a legkülönbözőbb kérdésekben, sohasem szem elől tévesztve Takagink istenadta tehetségét mindenhez. Ilyenformán a TRK® a legszélesebb olvasókörnek szól

Uborkaidény

Kinek a pap, kinek a papné. Már ahol van. A 2006-os futamot legutóbbi számunkkal végképp lezártnak tekinthetjük, ennek utána foglalkozzunk a legfrissebb eseményekkel, melyek a Formulazegy dimbes-dombos világából, sötét éjben a halvány holdsugárként a hajléktalan utazónak irányt mutatnak ismeretlen jövője felé, minthogy. Azt írjuk most: Lichtenstein. Jó idő ide, vagy oda, sumakker 1. ragaszkodott hozzá, hogy a jövő évet megalapozó tesztek mintegy felét téli gumival pöfögjék végig. Senki nem érti ezt, de bíznak a nagy mesterben. Újságírói kérdésre sumakker 1. a globális klímaváltozásra hivatkozva nagy rössel azonnal meg is indokolta furcsa teóriáját. A terjedelmi korlátok miatt itt csak egy mondatrészt emelnénk ki a nyilatkozatból: „…, mert sokaknak még nincs tudomása arról, miről is beszéltünk telefonon.” Az igazgatóság igazán nem is sejti, mire készül sumakker 1. és csapata jövőre, az azonban nagyon is valószínűnek tűnik, hogy előbb, de inkább csak utóbb havas verseny lesz báhrejnben. És így.

Kérdés

E heti kérdésünk: mi köze a kócossághoz a gyapjasságnak? A helyes megfejtők között egy eredeti Takagi-akvarellt sorsolunk ki
 


Most érkezett: Takagi a télapó!

A múlt hét legnagyobb szenzációjáról exkluzívan tudósítunk, mivel csak mi voltunk ott a média részéről, mint autentikush sajtóorgánum. Már évek óta érett az alkalom, hogy a télapó meglátogassa bolygónk egyetlen természetes tehetségét, Takagit (aki egyébként a téli uborkaszezont az abiogenézis kutatásával tölti). Istenünk nagyon készült a találkozóra, még fogászatra is elment, hogy megcsináltassa régen halogatott tömését, nehogymá rosszkedve legyen fogfájása miatt, mikor majd a télapóval találkozik. December 5-én este már korán lefeküdt, hogy kipihent legyen másnap. Éjjel a létfenntartási költségek emelkedésével álmodott, hajnal tájban viszont megébredt. Ennek oka az volt, hogy változott álmának témája: állítólag a kiotói gyorson a jegyvizsgáló azt mondta neki, hogy ne fogazz!, erre riadt fel. Reggel időben felkelt, leúszott pár hosszt, megmosta a haját, majd lement megsétáltatni a nyusztját, ahogy szokta. Később felhúzta Niki Lauda leégett szemöldökét, melyet még 1991-ben talált, mikor a Nürburgringen vendégeskedett. Ebben az ünnepi díszben várta a télapót. 11 óra tájban furcsa zaj hallatszott a hátsó kert felől. Kiderült. A reggel óta tartó görgővihar elmúlt. Az időjárás ezzel ünnepelte a télapó-Takagi csúcstalálkozót. 13 órakor aztán hirtelen beszart Pityu. Ezzel már nem volt idő foglakozni, mivel ekkor tudatosodott Takagiban: a télapó nem fog jönni, mivel ő maga a télapó. Ez akkora megrázkódtatás volt kedves Takaginknak, hogy gyorsan leúszott még pár hosszt, pár órát foglalkozott a Béke és a Szocializmus Kérdéseivel, aztán megőszült. Így történt, hogy Takagink geszetenyebarna haja múlt hét óta festett, kivéve mikor a gyerekeknek viszi az ajándékokat. És így.

Botrány!

Vilnővöt úgy kipenderítették eddigi istállójából, mint a lovat. Annyit se mondtak utána: heteroszkedaszticitás. Pedig ennyit legalább megérdemelt volna, nem is tudjuk megérteni, hogyan lehetnek ennyire hálátlanok eddigi főnökei. Mi megértjük, hogy a sikeres betonszaggatás szükséges de nem elégséges feltétele a frissesség, de hát Villnő igazán nem tehet arról, hogy legigazabb álmából felébredvén azon néhány perc alatt, míg az alvás közben rászáradt nyálat a szája sarkából smirglipapírral kitörölte, bevett egy kanyart és újra visszaaludt. Rá is szóltak rádión, mire ő fátyolos hangon csak annyit mondott: „Jó nekünk ez a tempó most, pont jó így ebéd után.” Ezek után nem csoda, hogy csapata megvált tőle, de hogy még azt is állítsák, hogy nem éri nagy érvágás a csapatot Vill-nő távozásával, ez azért sok. Vill-nő esetében még hagyján, de merne bárki is ilyeténképpen eljárni Takagival, na az lenne csak az igazi botrány, azt a kiszuperált T-34-esét a Kossuth térieknek, de ideges lettem! És így.

Vers
 

Istenuccse.
 

Akció és brutalitás,
Kéztörés és agyrázkódás,
Veselengés, parasztkolbász,
Verselemzés: „Nem otthol van!”

Szédítő száguldás,
Szappan se – izzadás,
Izgalom, légtornász.
Takagi meg hol van???


Napjaink

Az elmúlt két hét másik nagy szenzációja, hogy az Atya majdnem profi jappán focistának nézett! Úgy döntöttem, hogy ezért a jövő nyáron elzarándokolok jappánba röpzajjal, ahol nem elég, hogy rúghatom a bőrfocit, hanem még Takagival is találkozhatok!!! Ennek a hírnek egyébként annyira örülök, hogy egész éjjel homozigótának képzelve aludtam, teljes nyugalomban, zavartalanul. És így.

Zárószó

Ebben az évben már csak egy számunk fog megjelenni, a karácsonyi különszámunk, mely pár nappal 24-e előtt fog napvilágot látni. Addig is kellemes időtöltést, mindenki figyelje a vércukorfokát!
 

Hivatalos taglétszám: 2 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!