Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

4. szám (2007.02.10)
 

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Elvira!

Hosszú hetekig tartó hallgatásunk több elenyésző dolognak tudható be. Leginkább annak a fikarcnyi kellemetlenségnek, hogy abszolút nem volt semmi mondandónk. Másfelől viszont annyira megugrott a hivatalos taglétszám (hetek óta 3 fő), hogy ezt a roppant adatforgalmat, amit a beáramló jelentkezések irdatlan mennyisége okozott, egyszerűen alig bírtuk agyi kapacitással fogadni. Amúgy pedig legutóbbi nyelvvizsgám írásbeli része jutott eszembe, de fogalmam sincs, hogy miért. Egyébként az történt akkor, hogy olyan pocsék minőségben küldték Pestről a hallás utáni szövegértéshez a hanganyagot (kazettán!), hogy szinte az égvilágon semmit nem lehetett kivenni belőle, a búgáson, zajokon kívül. A bizottság többször is meghallgatta és nem tudták mitévők legyenek. Végül aztán mégis sikerült a vizsga.

De itt van a mi kihelyezett tudós ítónk is, a Déjé, akitől helyszíni riportot várunk már hetek óta, de egyszerűen annyi a sztori a helyszínen, hogy soha nem tudja a Déjé, hogy hol kezdje és hol fejezze be. Mert úgy lehet valamit elmondani, hogy valahol el kell kezdeni, közben folytatni kell és be kell fejezni. Ahogy a régi Balaton dal is hangoztatja: „El kell kezdeni, abba kell hagyni…” Úgy döntöttünk azonban mindenféleképpen, hogy mindenféleképpen meg kell jelenni most mindenféleképpen már a következő számnak. Ezért van ez itt.

Állítólag!

Még régebben, sőt annál azért kicsit korábban jutott a szerkesztőség birtokábaN az a történet, ami egy eseményt mesél el. A sztori egy dologról szól, ami megvalósult egyszer. Amikor ez történt, ez pont akkor volt. Mikor úgy nagyjából már majdnem a szóban forgó ma-már-akár-mese-is-lehetne eset napvilágra került, akkor következett be ez az egész. Hát akkor, ezt is megtudtuk.

Takagi majdnem visszatért

Na nem a versenypályára. Úgy tudjuk, hogy kis híján őt választották a Superman visszatér című film főszereplőjének. Az alkotók egyből őt látták alkalmasnak a szerepre. Voltak is próbafelvételek (lásd a mellékelt fotót, ami a seremetyevói reptér hangárjában készült). A fotón is látszik, hogyan feszült Takagira a jelmez, amit 100%-os természetességgel hordott, mivel ő már idestova több, mint tíz éve a versenypályák szupermenje. Szóval Takagit épp Hollywoodban ünnepelték, mint az új Supermant, mikor is Takagink hírt kapott rég nem látott ómamájától. A hír röviden így hangzott: „Gyere mán, apád becsúszott a ciszternába!” Állítólag a hólyagcsírája tréfálta meg az öreget, egy pillanatra azt hitte, hogy burgonyabogár, így történt ez a szerencsétlen perspektivisztikus taknyálás. Lenn a ciszternában még a celluláz is elkapta apukát. Alig bírt parancsolni önmagának, pedig ő aztán tudja, mikor mit kell tenni, tudniillik ő a durva és nyers helyzetkomikum ősatyja. A végén még elefantáziálás is végigfutott idősebb Takadzsin, azt hitte, hogy elefánt, porlasztgatott rendesen a vízbe jó 4-5 percenként, amit a turbina aztán jól fel is kevert.


Lali, a fotós: "Nehéz dolgom volt, csak úgy lehetett
lekapni, hogy sorozatfelvételre állítottam a kamerát.
És így is nehezen sikerült, mert Takagi Toranosuke
kurva gyors volt, mint mindig!"

A turbinát annak idején azért szerelték be, mert sose lehessen azt tudni. A lényeg: az öreg nem tudott kimászni a ciszternából. Na, több se kelletett Takaginknak, nála a család szent! Egyből apja megmentésére sietetett. Nem lehetett visszatartani semmivel. Próbálták győzködni, hogy majd csak kimászik apád valahogy abból a ciszternából nélküled is. Végül is bele is egyedül csúszott, nem? Takaginak nagyon nem tetszett ez a beszéd. Pont azoktól az emberektől kapott ilyen intelmeket, akik a Superman filmet akarták újraforgatni, és mint köztudott Superman ott segít, ahol tud. Olyan nincs, hogy segítséget kérnek tőle, és ő nemet mond különféle kifogások miatt. Takagi, a való világ valódi szupermenje nem tehetett mást. Annyit még odavakkantott a producereknek, hogy „Ez nekik nyár?!" Ezzel a júliusban szokatlanul enyhe időjárásra célzott, és már repült is Tokióba, hogy kihúzza apját a ciszternából. A producerekre ideiglenes (értsd: kis ideig tartó) afázia tört rá, mire meg tudtak szólalni. Na, így történt, hogy nem ő kapta a szerepet, amit nála jobban senki se érdemelt volna meg. Ebből is látszik emberi nagysága, hogy felül tudott emelkedni saját önnön anarcho-szindikalizmusán.

Vers

Takagi, az igazi Superman
 

Tora Tigris mindig segít
Tárzán hangján folyton nyerít
Ez jelzi az egész világnak
Segítségre van szüksége apádnak?

Nyugi, nyugi, jön a Tigris
Világbajnok volt a Hill is
Takagi is majdnem az lett
Jó a sajtos-sonkás omlett

Rejtély!

A következő néhány szó végre fellebbenti a mindent elhomályosító fátylat az élet valódi értelmét övező misztikus élet-halál kérdésekről: „A nők intuíciója legtöbbször nem más, mint a férfiak átlátszósága.” Ha ezt a mondatot egy férfi érti és ne adj isten egyet is ért vele, az egyfelől megnyeri a TRK® világegyetemlap éves nyereménysorsolásának fődíját, másrészt tuti, hogy nem is férfi, hanem nő. De ez már akkora rejtély, amit a nagyeszű igazgatóság-szerkesztőség de fel nem tud ám fogni.

Hivatalos taglétszám: 3 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!