Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

5. szám (2007.03.25)
 

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Írisz!

Legelőször is mélységesen mély tisztelettel köszöntöm igazgatótársamat Gébör napja alkalmából. Főleg annak tükrében, hogy lezajlott a friss évad első hacacáréja, ráadásul nem másutt, mint a nyugati félteke hátuljában: Mellbőrben. Én mondom, Mellbőr ma már egyet jelent a várakozással. Ezt én mondtam. De közben le is írtam. Ezt olvassa most, na ki? Hát az olvasó, Petikém, az ÓlvasÓ! Elég az hozzá, hogy évről évre együtt tördeljük a kezünket sok ezer rajongótársunkkal, hogy mikor jön már el az a hétvége, amikor Mellbőrben forrni kezdenek a hűtővizek. Na, arról meg egy szó se essék, mennyire kitöri a frász az igazgatóságot, hogy nem találja-e hirtelen az egyik tütüben a megátalkodott, ultratehetséges, született pilótát, Takadzsi szuperhírót.

Hát, nem találtuk megint sehol, a telefonja meg kikapcsolva. Egye meg a pudva!

Szezonnyitó gondolatszilánkok

A szezon elkezdődött. Nem is akárhogy. Nem csak úgy ímmel-ámmal. Hanem bele a közepibe. Innentől kezdve nincs helye a finomkodásnak, mindenki következmények nélkül becsinálhat. Úgy is csak az eredmény számít. Egyébként én magam is ezt vallom. Maga Börni Eklesz Tóni, a maga basszbariton hangján mondta be: kezdődik! Rejkönen immár piros pantallóban, Alfonzó pedig fehér pantallóban nyomja betonszaggató aszfaltparipájának gázpedálját. A verseny azonban nem róluk szólt, hanem Szergej Tyimofejevics Konyenkov, egykori szovjet szobrászról. Ő aztán tudott. Szegény Tyimofejevics tudott, nemcsak huhukolt. Példaképe Praxitelész volt, az ókori görög szobrász, aki már abban az időben szerette a grízes tésztát és a tüdőstáska-levest. Szóval Tyimofejevics még jóval a Forma-1 előtt megalkotta betonversenyparipáját, szamócás aerodinamikával. Na, ezt fedezték fel a mezőny jelenlegi aerodinamikusai a verseny előtt nem sokkal. Természetesen legtöbbet a szpájker csapat profitált a felfedezésből, mivel  a csapat vezető mérnöke talált rá a kivételes járgányra. Állítólag Tyimofejevics urémiában szenvedett, és azért sikerült ilyen fantasztikus produktumot varázsolnia, mert a betegsége miatt nem tudott a kezével fogni, állandóan mozgásban volt az egész teste, rossz volt ránézni. Állítólag Steve Wonder is akkor vakult meg, amikor találkozott Tyimofejeviccsel, hogy a reálpolitikáról diskuráljanak (a lengyel korridor és a danzigi kérdés volt kedvenc témájuk). Az állandó rángás megtette hatását: elkészült a világ nyolcadik csodája, a Tyimobil (ahogy kedvesen nevezte alkotását a mester). Ha hiszik, ha nem, még Takagi is kapcsolatban állt a mesterrel. Na, nem ő, hanem nagypapája, aki Tyimofejevics komornyikja volt, mielőtt kivándorolt Jappánba. Tehát Takagi egynegyedrészt orosz. Ezt tudtuk, nem véletlen a sok utalás a Moszkva melletti seremetyevói reptérre, ahol egyenes-futási teszteket végzett nemegyszer a nagytapasztalatú Takagi, különböző élvonalbeli csapatoknak (minárdi, erróz stb.) Az igazgatóság szakmai véleménye szerint ebben az évben a szpájker jelenti a legnagyobb veszélyt Rejkönen első világbajnoki címére, mivel a felfedezés hatását még megbecsülni se tudja a nemzetközi szaksajtó. Lehet, hogy a szpájker csapatnak Forma-0 nevezetű külön versenyosztályt is indítanak, ezt még nem tudjuk, majd kiderül.

Helyszíni tudósítónk rövid, de velős riportja kicsit görbén a boxutcából

„Úristen, massza akkorát pummantott, hogy halálra rémültem, de az illatát se nem lehet szavakkal leírni. Levegőt se tudok venni, jaj!”

Hol volt Takagi a futam alatt?

Hogy lehet a futam alatt lenni? A futam az az aszfalton van, helyi idő szerint kettőtől, ha az edzéseket nem is vesszük figyelembe. Akkor benne van az aszfaltban, vagy a betonban, vagy mi? De ne szaporítsunk! Ahogy a szólás is mondja, vagy a mondás is szólja, illetve tartja: szeretkezz, ne táborúzz. Na most, azt kell tudni, hogy Takagi nem oly rég tévedésből leborotválta a bajszát. Mivel már csecsemő kora óta növesztette és istenadta szőrnek tekintve soha belőle egy millimétert le nem vágott, összejött vagy hat konténer bajusz szőr. Ez meg úgy lehetséges, hogy már eleve harcsabajusszal született az átkozottja. Tisztára le kellett fizetni a Biokomot, hogy elvigye a pehelysúlyú tartalommal töltött konténereket. De hogy miért vágta le Takagi harcsabajuszát, egyetlen szexepiljét?

A válasz egyszerű. Moziban volt. De mit nézett a moziban, uram-atyám? Hát azt az angolai filmet, ami arról szólt, hogy egy szürke ember leborotválja a bajuszát, de senki nem veszi észre. Az ember egy darabig azt hiszi, mindenki csak ugratni akarja, azért csinálnak úgy, mintha nem vennék észre a bajusz hűlt helyét. Hát így viccből. De nem. Végül ez a szerencsétlen ember (tényleg nem volt szerencséje semmi se) megkérdezte egy nőismerősétől, hogy miért csinálják vele ezt a hülye tréfát. Erre a nő meg felvilágosította, hogy soha nem is volt bajsza. Na, ettől tiszta para lett. Még az acélidegzetű Takagi térdei is berogytak egy pillanatra. Biztos, ami biztos alapon Takagi még aznap este leberetválta szörnyű bajuszát, melyet egészen addig a földön húzott maga után, vagy gyerekeivel cipeltette az ebugatta fajankó. Tulajdonképpen tudtán kívül ugyan, de ezzel sikerült kedvencünknek az oly kényes status quo-t fenntartania. Csakhogy!

Hol volt Takagi a futam alatt?

Hogy lehet a futam alatt lenni? A futam az az aszfalton van, helyi idő szerint kettőtől, ha az edzéseket nem is vesszük figyelembe. Akkor benne van az aszfaltban, vagy a betonban, vagy mi? Buddhista ihletésű ultranyugalomban teltek Takagi napjai közvetlenül a futam előtt. Megbeszélt találkozónkra a mellbőri pálya bejáratánál azonban már nem jött el. Kiderült ugyanis, hogy Takagi nem ismerte meg magát bajusz nélkül. Ettől az idegosztályra került, nem is indokolatlanul. És, hát, valljuk be, ott is töltötte a mellbőri ünnepeket.

Hol volt Paliklaci a futam alatt?

Hogy lehet a futam alatt lenni? A futam az az aszfalton van, helyi idő szerint kettőtől, ha az edzéseket nem is vesszük figyelembe. Akkor benne van az aszfaltban, vagy a betonban, vagy mi? Takagi roppant érzelmi és értelmi válságba került az elmeosztályon. Tudtuk, mindenki tudta, hogy csak a világméretű szellemességéről ismert szellentőbajnok, Paliklaci segíthet rajta.

A mellbőri idénynyitó versenyt Takagi a betegágyán töltötte, mellette ült végig, kezét fogván a világméretű szellemességéről ismert szellentőbajnok, Paliklaci és rádión közvetítette a futam eseményeit. Ezért nem őt hallhattuk mi, halandók a tévében. Téjvé! A verseny végére Takagi is visszanyerte életkedvét, amit még három éve veszített el egy zsírozás alkalmával, pont amikor négy disznó volt a kezében pedig egy hetes kellett volna csak és megnyeri a derbit.

Az újság is megírta, hogy rajtkönnyent azért nem érdekli a sumakker1 fik arcnyit sem, mert Takagiért aggódik. Neki nyerte meg a versenyt ez a tréfacsináló mester az utolsó helyről indulva rajt-cél győzelmet aratva. Na.

Vers

A szezonnyitó
 

Dévid Kulthárd újra a régi
Én Gyuri vagyok, és nem néni
Ez jelzi az egész világnak
Uránvárosban sokan piálnak

Nyugi, nyugi, nyugi, nyugi
Rúd alakú túró rudi
Most már aztán irgum-burgum
Elromlott az öreg Wartburgum

Rejtvény

Mit akartam a rejtvényben feladni, ami még az előbb eszemben volt, most meg, mikor pont le kéne írni, elfelejtettem? Na?

2007

Legutóbbi számunk óta új évet kezdtünk, 2001-et. Takagi szerint – a minap dumáltunk vele kakaós csigázás közben – ebben az évben felépíti a lokátort a Mecsek lankáin. A lokátor tetejéről majd olyan messzire ellát, hogy onnan nézi végig a magyaródi futamot tévén. Következő számunkban beszámolunk az új év újdonságairól, pl. a ferrári részecskegyorsítással elért időutazásáról, melynek segítségével nagy sebességnél lejjebb ereszkedik a padlólemeze a kocsinak, majd a verseny végén fénysebességgel vissza. Többek között e témáról is olvashat a kedves Olvasó a honlap vendégkönyvében. Hol

Hivatalos taglétszám: 6 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!