Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

6. szám (2007.05.21)
 

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Bernát!

Tisztelettel köszöntjük az olvasókat a legújabb szám megjelenésének alkalmából. Lezajlott 4 verseny, és még mindig nem tudjuk hol van zálcgitter? A szakramentumát! Többtucat tudós rugózik ezen a kérdésen, mindhiába. A legutóbbi nagydíj egyébként Báricsellóniában zajlott, ahol a kötélidegzetű Alfonzó igen nagy lendülettel vetette bele magát a pénteki szabadedzésekbe, aztán szombatra elfogyott a lendület, Massza került az első helyre. Szörnyű éjszaka várt Alfonzóra, kötélidegzete már a múlté. Még a bajszos Takagi látványa is délutáni osztályteának minősül Alfonzó szombat esti rémálmához képest. A következő sorokat kis gyomoridegességel írom, nagyon nehéz felidézni az álmot, gyengébb idegzetű olvasóim kérem ugorják át ezt a bekezdést, menjenek ki a konyhába, inkább egyenek egy banántot vagy foglalkozzanak egy kis ideig a banktőke és ipari tőke szoros egységével.

Szóval az álom: Alfonzó egy elhagyatott napközis otthonban ébredt fel egy hideg téli éjszakán, mikor is rádöbbent, hogy lejárt a rádió-előfizetése, így rádiókészülékét expressis verbis illegálisan üzemelteti. Most mit tegyen, kérdezte önnön magától? Gyorsan kiment a konyhába, és bevett három levél P-vitamint, hogy kicsit megnyugodjon. Arrébb dobta keszkenőjét, eszébe jutott a Pugacsov felkelés, majd céltudatosan felállt, később leült. Kb. ezen tevékenységek ciklikus ismételgetésével telt horrorisztikus éjszakája. Arra gondolt, milyen jó lenne, ha csak 100 angol köblábbal nagyobb lenne a konyhája (vagy 1 cm-rel a lábnagyujján a köröm), de nincs mit tenni, a konyha is és a köröm is maradt akkora, amekkora. Kb. fél 6 körül egy nádirigó röpült be a napközis otthon ablakán. A kimerült Alfonzó úgy látta, egy fasiszta 4 méteres moa készül támadni,  ijedtében - jogtalanul - eltulajdonította a biológia tanár egyik nap ottfelejtett 10 dioptriás okuláréját, és azt felhúzva nekiszaladt a klozet ajtajának. Erre a becsapódásra ébredt fel Alfonzó, tiszta egy csurom víz volt a pizsamája. Másnap próbált az álomtól elszakadni, ami kétségtelenül nyomot hagyott benne, látszott is ez a rajtján. Utolsó körömszakadtáig küzdött az első helyért a rajt utáni első kanyarban, amikor is hirtelen eszébe jutott az álom, ami kizökkentette ritmusából, a környezeti információkat hamisan összegezte, és a pályán kívülre került aszfaltparipája. Ekkor hágott a tetőfokára az izgalom. Álfonzó kiröpült, Palik ordított, a kutya pedig felébredt. A verseny természetesen ment tovább, de Alfonzó nem volt a régi. Végül Massza magabiztosan nyert, a show pedig folytatódik a héten Monákóban, ahol mindenki kíváncsi lesz.

Mai rejtvényünk: mi az a sáfrány?

1.) mitológiai szörnyeteg,
2.) nádvázra kifeszített papír repülő-alkalmatosság, avagy
3.) egyik se

Megfejtéseket várjuk a fenti e-mail címre. A megfejtők közt kisorsolásra kerül egy esztergályoztatható műanyag (természetesen Takadzsi dedikálásával).

A latin kecskefejő legendája

A következő történetet Báricselló osztotta meg velünk a Spanyol Nagydíj után, hogy közelebb vigyen minket a Honda ez évi szárnyalásához. Csak úgy röpködnek a 15-16. helyek, de hogy honnan jutott ilyen magasra a jappán istálló? Lássuk ’cselló magyarázatát, tessék! Történt ugyanis még jó 5 hónappal ezelőtt, hogy ’csellónk éppen csapatta a fost a brazil hegyekben, mikor is egy kotorékeb került az útjába. ’cselló egyből abbahagyta a csapatást. Felhúzta kontakt szemüvegét, hogy jobban lássa, kivel van dóga. Mire erre került sor, a kotorékeb sehol sem volt, olyan gyorsan húzott el, hogy még kondenzcsíkot is húzott maga után, nemkülönben ’cselló. Ezt követően nem nagyon tudott aludni a mi Rúbenszünk, foglalkoztatta a dolog, kié lehetett e szelíd jószág? Rá 3 napra, fogta magát és közvetlen cselekvéssel díszbrazilba öltözött, majd felment arra a helyre, ahol történt a nagy találkozás. Mikor felért a kaptató tetejére, találkozott egy öregemberrel, akiről kiderült, hogy ő Didá, aki egykoron német pedagógus volt. Didá megmutatta Rúbensznek, merre folyik a Kuvángu. Arra keresse a kotorékebet, mert ott szokott futkározni esténként. Rúbensz 2 napi járásra meg is találta a folyót. Ekkor egy öreg kecskepásztorra lett figyelmes, aki éppen a szőlőhajtások végét szerette volna visszavágni, mivel elérkezett a bogyók zendülési időszaka. Tudniillik így szerette volna a terméshozamot pluralizálni. Mellette néhány jerke legelészett. Rúbensz odament az öreghez, és megkérdezte tőle, övé-e a kotorékeb. Igen volt a válasz. ’cselló egyből megértette milyen bölcs emberrel van dolga, és eszébe jutott, hogy lehetne hasznosítani tudását az új Honda fejlesztésében. Na, így történt, hogy ilyen fantasztikus aszfaltparipát sikerült kihoznia 2007-ben a Hondának.

Most következzék ez elmaradhatatlan Vers, ami mindig a szám egyik csúcspontja!

Rúbensz, a brazil Kukoricaisten
 

Röpülj, röpülj Rúbensz ’cselló
Köpülj vajat és mondd, hogy ’Helló’
Fékezz mindig nagyot és jókor
Soha nem fog elfeledni az utókor

Nagy homlokod páratlan kincs
8 méteres mosolya senki másnak nincs
Páratlan önbizalmad zavar tán?
Vagy Kukoricaisten voltál hajdanán?

 

Zárószó

A következő futam ugyebár Monákóban fog perfektuálódni, ahol kiderül, Alfonzó újra a régi lesz, vagy folytatódik a szörnyű álom okozta kapitális sokkhatás. Nem tudjuk! Azt viszont igen, hogy a következő számban szó lesz Börni Eklesz Tóni legújabb gigantikus és megalomán tervéről, miszerint Crna Gorában szeretne egy utcai és egyben éjszakai futamot rendezni. Ez lesz ám a verseny: Crna Gora Grand Prix 2008!!! Ez alkalomból emlékezzünk vissza együtt az első Magyar Nagydíjra ezzel a plakáttal! Mindenkinek jó eprészést! Elnézést!

 

 

Hivatalos taglétszám: 6 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


Koncertajánló: 2007. június 1-jén Pártfüggetlen Döbbenet koncert lesz a pécsi Szeszgyárban! Mi ott leszünk!
TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!