Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

8. szám (2007.08.18)
 

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Tyutyi!

Köszöntünk mindenkit a legújabb bomlasztó számunk alkalmából! Mivel jómagam részt vettem a legutóbbi nagydíjon, ezért mindenki sejthesse, hogy a beharangozott helyszíni beszámoló fog következni a hétvégéről. Kezdjük természetesen a legnagyobb világszenzációval. Tudniillik újra jappán pilótát köszönthetünk a mezőnyben, aki öregbítheti a jappánok hírnevét, emlékezhetünk legnagyobb istenünkre, Takadzsira is. Igen, Jamamottóról van szó, aki nekünk csak Szákon! Tudniillik Földrajz Szákon végzett. Hogy mi okozta azt, hogy elsőként a szpájker kítúnő versenyzője Szákon Jamamottó búcsúzott, aki kicsúszott a kavicságyba, majd a gumifal mellett parkolta le betontorpedóját, apaszagával árasztva el az egész nézőteret? (magam is szagoltam ezt, mivel pont ebben a kanyarban tekintettem a versenyt)

Rögvest körülszaglásszuk a témát, csak előbb a dramaturgiailag korábbi incidensről essen néhány szó. Miért volt ilyen feszült Fernándó Alfonzó és Linda Hamilton kapcsolata a Magyar Nagydíjon? Először azt hittem én is, hogy csak egy szimpla reklámfogásról van szó. Azonban, mintha egy ló rúgott volna tisztességesen mellbe, úgy kaptam pofámba a szombati eseményeket. Mi történt? Lindának megjött a havi nyavajája, ezért hisztisen és durcásan viselkedett egész hétvégén. Igazából ez nyomta rá bélyegét kettejük kapcsolatára, mely úgy tudjuk azóta se rendeződött. Most pedig Szákonról! A kicsúszás hátterében az állhat, hogy Szákon ezen a hétvégén ült először a szpájkerben, és nagyon meglepődött az autó sima kezelhetőségén. Eddig sokkal rosszabb autókhoz szokott. A furcsa élmény és a vakfegyelem miatt 10-15 diftongussal operált mondatonként, mikor a mérnökével beszélt a verseny első köreiben. Állítólag még vánkosért is könyörgött a futam előtt, mert az állítólag megnyugtatja. Ilyenkor azt hiszi, ő a litván szépirodalom megalapozója. Pedig, hogy lenne az??? Na, egy ilyen beszűkült tudatállapotba került éppen, mikor elnézte azt a bizonyos kanyart a verseny elején. Mellettem konkrétan 4-en szédültek meg Szákon apaszagától, pedig ő erről nem tehet. Még, ha dromedár módon elszólta volna magát, de nem erről volt szó. Állítólag az egyik néző durranóhigannyal szórakozott a közelben, ezért történtek a balesetek. A kicsúszás után sikerült beszélgetésbe elegyednem Szákonnal, aki elmondta nekem, mennyire szomorú, hogy a buzogánycirokot sok helyen helytelenül durrakölesnek hívják. Azért valahogy csak sikerült megnyugtatnom, és megígértem neki, hogy én leszek mától Magyarország buzogánycirok-nagykövete!

Rejtvény

Kuvasz vagy pulikutyája volt Linda Hamiltonnak a Terminator II-ben? A helyes megfejtők között Anatolij Alekszejevics Dorodnyicin (egykori szovjet geofizikus, a légáramlások törvényszerűségeinek kutatója, az F1 első aerodinamikusa) által dedikált billenőszekrényeket sorsolunk ki.

Életösztön és halálközeli élmények a Hungárór ingyen

Szörnyű idők közepette írom e sorokat. Nem is igazán tudom, mit lehetne még mondani. Történt, ami történt, de hát akkor is! Hát, mégis! Vagy nem? Nem is lehet ezt talán tudni. Esetleg csak sejteni. Így, ilyenkor, ebben a korban már azért akad egy-két értékelhető gondolata az embernek. Igen. Sokszor. Hát, csak hát, nem nekem. Az irónia és a gúny megüli a hétköznapjaimat és nem nagyon tudok semmi jót sem vélelmezni. Összesküvésekre gyanakszom, de aztán elvetek minden lehetőséget megfelelő, alkalmas potentátok már rég nincsenek, meg mert hát mire föl, ugye? Semmire. És semmiről se le. Semmiről semmit. Semmi. A múltkor is gondolkoztam, de nem jutott eszembe semmi. Előtte meg éppen a haploidok jártak a fejemben, keresztül-kasul. De minek? Egy kromoszómaszerelvénnyel rendelkeznek? Na és? Hát, kit érdekli, kit érdekli? Engem bizony alig, de azért az is valami. Valami. Mint mondjuk egy kromoszómaszerelvénnyel megpróbálni élni. Meg aztán itten vanik ez a nagyszerű fiatalember, a Nyamm-ma-mottó. Az én egyik mottóm pl. az, hogy az élet vidám, de amíg tart, legyen rövid! Ez ilyen humoros összekeveredés. Pont mint maga az élet. Azon kívül, hogy hazánkban újra felütötte a fejét a skarlát (de hova? és főleg honnan fel?), el tudom még mondani szeretettel, hogy Nyamm-ma-mottó igazán nagy meglepetést okozott azon a hétvégén, amiről e végtelen példányszámú lapunk kifejezetten szól. Ez a snájdig fiatalember nem most került először reflektorfénybe strukturálisan. Korábban sikert sikerre halmozott a sokszoros világkupa győztes dzsorden csapatnál, de ez még elég régen volt, akkoriban még csak úgymond tesztpilóta volt ez a kapafogú negyedisten, az is inkább csak szektorális vetületben. Kapafogát egyébként a skolasztika tanulmányozása során kapta a kegyetlen élettől, amikor könyvére hajtva fejét, édesdeden aludt a könyvtárban, ezt viszont iskolatársa tákumaszátó – dühtől elborult tekintettel – nem tudta elnézni és egy akkora parasztlengőt akasztott a nyakába, amúgy barátilag, hogy Nyammi három oldalt nyomban kiharapott a vastag könyvből, melynek címe A dekoltázs és a biocönózis kapcsolatrendszere a késő középkorban, avagy a delaktáció rejtelmei volt. No, hát, ennyit róla, ne többet. Meg úgy általában is, há’ mi ez?

Itt egy Vers a tehetségről.

A tehetség
Szimpatikus fiú ez a jappán
Tora is becsüli talán
Tehetségét az ifjú titánnak
Hol a vége újabbik pipámnak?
A régit eldobtam a fenébe
Minek őrizzem, büdöséért cserébe?
Ez a kérdés engem foglalkoztat
Jamamottó meg most száguldozhat.

Zárószó

Következik a Török Nagydíj, Isztambulban! Kövessük továbbra is kitüntetett figyelemmel Szákon pályafutását!

Szákon, aki épp szörnyülködik a buzogánycirok-problematikán, háttérben egy 40 éves buxus látható

 

Hivatalos taglétszám: 7 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!