Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

14. szám (2008.09.28)

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Vencel!

I love Fingapúr! Mérhetetlen nagy izgalommal vártam - ami egy alaphelyzet, mivel még nem hallottam arról, hogy az izgalmat lehetne mérni, de én ezt nem szimbolikusan gondoltam - a Börni által megálmodott futamot, hiszen tavaly sem láttam. Nem is volt! Sicc! Amikor nem régiben összefutottam a kis nagyemberrel, igencsak leteremtett, figyelmetlenségem miatt. Mindketten leporoltuk az eleséstől piszkos lett ruhánkat – Figyelem! Miként lehet poros egy Forma 1-es pálya? – és ha már így alakult szóba elegyedtünk. Miután megismerte nagyszerű véleményemet az éjszakai futamról, boldogan bólogatott és látszott rajta, hogy már nem neheztel az emberi gyarlóságom miatt. Azonnal felismertem a lehetőséget és egy igencsak nagyszerű és eredeti javaslattal álltam elő.

A jövő évi versenyek közé, fel kellene venni egy jégpályás futamot, valahol a déli vagy északi sark körül. - Ahol hidegebb van! - lelkesedtem a saját ötletemen. Egy jó esőmenő (MS) és egy jó éji menő (FA) után lehetne egy jó jégmenő pilóta is. Mindenesetre a mindenható Forma 1 mogul elgondolkozva nézett rám. Már-már könnyező szemében láttam a felismerést. Hihetetlen tartalékokkal és lehetőségekkel rendelkezik még, az Ő nagyszerű világcirkusza. Amíg olyan emberekkel tud találkozni, mint szerénységem (aki azért akárki!), addig mindig lesznek újabbnál újabb érdekes ötletek, amik még izgalmasabbá teszik a versenyt. Amikor visszajött réveteg állapotából, mindjárt el is küldött a picsába. Nem gondolhatom, hogy ilyen ötletet ki tudok találni, az én jelentéktelen képességeimmel. Ez bizony az Ő ötlete, csak még nem jött elő vele, mert még nem hallotta senkitől. Megígérte beperel, mert elloptam az ötletét. Én boldogan mosolyogtam rá és tudtam, hogy előre vittem az ügyet. Az pedig mindegy, hogy kinek nevéhez fog fűződni a jégpályás futam ötletének felvetése. Miután a testőrök eltávolítottak példaképem környezetéből, elhatároztam a nyilvánosság elé tárom ezt a hihetetlenül érdekes sztorit, ami jól jellemzi mi is folyik a kulisszák mögött. Amíg ezt a TRK-ás leplező riportomat írom, kapom az újabb fülest (köztudott, milyen tájékozott és jól értesült vagyok, utólag). MS addig nem nyugszik, amíg a régi barát Massa, világbajnok nem lesz. Márpedig ez nem valószínű. Lásd a Fingapúri eseményeket, a csapat mindent elkövet, hogy ne. Én csak annyit mondok: Lesz még itt egy pár meglepetés és világbajnok! Aki nem hisz nekem, gondoljon csak bele. MS mindent el tud érni Börninél. Én viszont azt mondom: Nyerjen a jobb! Mindenesetre én, amint lehetőséget kapok, erre voksolok. Meggyőződésből. Balszerencse lenne, ha nem így alakulnának a dolgok. Erről Massa és csapattársa sokat tudna mondani. Fingapúr legnagyobb szenzációja Nakajima potszerzése. Büszke lehet minden TRK-tag a névadóval együtt!

Részletek (szösszenetek, darabkák, humormorzsák, falatkák, katonák, rántott szelet, hasábburgonyával, cigánypecsenye, tócsni, rósejbni, ej, a rézangyalát) az örökifjú Takagi ősrégi naplójából

Ehhez a szerkesztőség szeretne annyit hozzátenni, hogy Takagi mester, mint főszereplő, egyes szám, első személyben ír a naplójában magáról, a kor társadalmi szokásaival homlokegyenest szembemenvén.

Régi barátommal futottam össze délután, a kondicionáló edzés után, ráhelyeztük a ponyvát, nehogy megázzon. Kicsit elbeszélgettünk egy kávéházban, sok mindent mesélt, de az egyik sarkát sehogy sem tudtuk lekötni a ponyvának. Késő este, a barátokközt után érkezett a telefon, hogy Patrik nesze neki, felnyaláboltam a hacukát és úgy kipenderítettem az udvarra, hogy a szomszéd néni azt hittem, hogy ezzel el is van intézve.

De akkor én, felhőketrec, üzentem kettejüknek, -nek, hogy az igazi tohonyaság a pereputty örökletes pincegádorából tör elő az esetek meghatározó többségében, ezért a szignifikáns ostorcsattogás nem lehet egyéb az ő kettejük barátságában, mint déli horkantás a felgyülemlett poszméhlibidóban. Ennek tükrében koncentrációjuk a rohadás-potenciálra társadalmilag szociológiai megfontolásokkal spékelt antipresszió, melynek gyakorlása elhidegült macskabúb és békatoka-tokányban válik a világ javakkal jól megrakott szekerének pélójává. Ez a folyamat természetesen galvanizálja a csütörtöki sátor-pankrációt, feledtetve a múlt szarkazmussal terhelt rádióüzenetének üszőbőgését. Mindezek fényében javalltam mindkettejüknek a továbbiakban jelentősebb hét meg nyolc.

Eddig a naplórészlet.

Vers

Kutyafutta, ló megrúgta
 

Nyugdíjában Tora fetreng
Szerkesztőség lába megreng
Pléhdobozon aggód’ anya
Bácsika meg kezét fogja

Ezt álmodta Tora bezzeg
MI EZ A HANGZAVAR???
Zilált álma gyűri a lepedőt
Este eszik még avas tepertőt.

Rejtvény

Mióta nem jelent meg TRK® a nagy érdeklődésre való tekintettel?
a)      sihederhadak
b)      telefonálnék
c)      9
d)      mit is lehet nyerni?

Az értékes megfejtők között helyes ajándékokat sorsolunk ki, melyet a Magyar Postával küldünk el, tehát a megérkezésükre soha nem kell számítani. A csomagot utánvéttel kérjük átvenni.


TT - háttérben egy 40 éves buxus látható

Zárszó

Két hét múlva az egész hóbelevánc az F1 szülőföldjére látogat, Jappánba, a Fudzsi tövébe. Kell ennél jobb hír a zárszó rovatba? Ennek úgy örülünk, hogy most megörvendeztetjük az olvasóközönséget egy exkluzív Takadzsi fotóval. Tessék!

Hivatalos taglétszám: 17 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!