Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

15. szám (2008.12.01)

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Brendon!

Jó reggelt kívánunk az év utolsó hónapjának első napján mindenkinek, aki arra vetemedett, hogy a TRK® legújabb számát elolvassa. Csapjunk is a lovak közé, és nézzük mai első rovatunkat.

Takagi évzáró gondolatzöngéi

Az igazgatóság ezúttal Takagi mester naplójának legfrissebb bejegyzései között kutakodhatott, így nem átalljuk a Világmester szezonértékelő írását itt most közölni.

2008. tovummi govma trirekolum ni. Kalompopos horvatál klinkera, mampelov yanuch appel. Klomcic hovagyiv nakamaro talajgyök klímakataszt rófa. Benn zin folytaza szfaltra, rö högtemnag yonaf err ari n.

Most kaptuk a hírt, hogy eddig elfelejtettük kikódolni Takagi titkosírását. Elnézést! Hát, elnézést tényleg, szóval, na, hát mindenkivel előfordul, nem? Nem??? Na. Akkor folytatjuk.

Azután minden a feje tetejére állt, hiába próbáltam meg tisztán látni. A nyavalyás potentátok elorozták az összes relevancicával bíró információt előlem, hiába voltam ott minden fórumon settenkedvén. Így aztán a legvégét is csak amolyan pürgamál-kotlóstyúk (fordítási hiba – a szerk.) formán lehetett befolyásolni. Végül is szartam rá, hogy ki nyer, nem igaz? A lényeg, hogy a pénz dőljön. Dőlt is rendesen. Na most azért ami az utolsó futamot klemme, klemme, fostari (újabb fordítási hiba – a szerk.), el kell mesélni, hogy izgultam, de rendesen. Mivelhogy olyan hasmenést kaptam infektológiailag, hogy tulajdonképpen a saját anyám se ismert rám. Ez azért problémás, mert én meg őt nem ismerem meg már vagy 40 éve, mióta egyszer egyrészt befizettem egy táj plasztikai sebészeti körútra, másrészt egyszer beült mellém az anyósülésre egy F-1-es járgányba és leugrottunk tejért meg borért a közértbe, aztán ezt az utat követően két hónapig vastag arcidegrángásba temetkezett, egyszer, minekutána úgy eltorzult az arca, mintha permanensen vagy az én reggeli másnapos salakomat, vagy éppen egy borzpummantást szagolna, esetleg bekalibrálná a heteroszkedaszticitást egy autokorrelált függvénycsalád bazsalikommal megdurrantott vasárnap esti húslevesébe. (Itt nincs ford. hiba – a szerk.) De amiért anyám nem ismert meg, meg én se őt, úgy ültünk a közvetítés előtt, mint két szakasztott idegen. Ettől viszont én, ki felhőnek képzelem magam, annyira elborultam, hogy körülöttem mindenféleképpen tornádó is keletkezett. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy emiatt a nagyszoba berendezése mintegy atomjaira hullott szét, vagy mondjuk úgy: aprítódott. Krameniti placsmagh krúm Fidel. (Már nem is szólok semmit. – a szerk.) De az is lehet, hogy a tegnapi babgulyás és azték chilis bab egyidejű elfogyasztása volt rám olyan hatással, hogy a fotelnek is leszakadt az alja.

Végül is ki ez a szerk., aki folyvást beledumál az írásomba???

Takagi és a törvényerejű Mekk Elek

Egy évvel ezelőtt arról cikkeztünk, hogy Takagi a Mikulás, de azóta nagyot fordult a világ. Jappánban új miniszterelnök van, aki életre hívta az ősi törvényerejű Mekk Elek intézményét. Ez egy olyan régi intézmény, hogy egyedül Takagi emlékszik még rá, mire használták ezt. Jappánban nagy hagyománya van a különféle technikai megoldásoknak. Nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy a átlagember is megfelelő technikai érzékkel rendelkezzen. Amennyiben viszont kiderül valakiről, hogy elkótyavetyélte ezt az évszázados tudást, tapasztalatot, akkor törvényerejű Mekk Elekkkel sújt le a törvényi szigora. Természetesen Takagit kérték fel, hogy vezesse a bizottságot, mely elbírálja a beadványokat, mivel neki van a munka ellátásához elegendő tapasztalata, mellette pedig nélkülözhetetlen tekintélye és karizmája. Most pedig lássuk és tanuljunk az első esetből, melynek érdekessége, hogy a pártatlan és elfogulatlan Takagi a saját üköregapját nyilvánította posztumusz Mekk Eleknek egy nagyon érdekes eset miatt.

Károgi Takagi fiatalember volt még, mikor egy nagy vihar letépte a ház tetejét. A vihar elmúltával következett a tatarozás. Károgi korán kelt aznap, hogy időben el tudja kezdeni a tatarozást. Felült az ágyában, megpödörte serkenő harcsabajuszát (innen ered Takagi rémálma is) - örült a napnak, hogy aznap végre fedél kerül a fejük fölé. Mivel nagyon álmos volt, egy pillanatra azt hitte, hogy nem tatarozni kell, hanem takarózni. Ezért fogta magát, betakarózott, és aludt tovább. Már vagy 12 óra 23 perc volt, mire újra felébredt. Nagyon restellte magát. Gyorsan átöltözött, és felkúszott - minden feltűnés nélkül - a tetőre. A nagy óvatosság miatt Károgi előtt lejátszódott egy olyan jelenet, hogy mászás közben pindurit elpummantja magát, ez annyira megijeszti, hogy leszánkázik az udvarra. Ott pedig az éppen békésen legelő Brendon nevű kecskéje kiakolbólintja a mezőre. Ahogy ez lejátszódott a szeme előtt, mint egy önmagát beteljesítő jóslat, máris elpummantotta magát, de akkorát, hogy a gondolataiban szereplő békegalambhoz képest ez csak mesékben szereplő hatalmas béke Griff madárhoz volt hasonlítható. Még Brendon is felemelte a fejét a hangra. Végignézte, ahogy Károgi lezúg az udvarra, majd pedig annak rendje és módja szerint kiakolbólintotta a mezőre. Károgi majdnem elsüllyedt szégyenében, mert tudta mi vár rá. Azonban - és ezt nem sejthette - éppen előző nap helyezték hatályon kívül a törvényerejű Mekk Eleket, így megmaradt tisztessége, nem kelletett megszégyenülnie nyilvánosan. Most 50 évvel Károgi halála után, a tiszteletreméltó Takagi nyilvánította Mekk Eleknek Károgit. Na bumm!

Micsoda történet. Az igazgatóság még mindig a hatása alatt áll, pedig mi 1,5 hónapja hallottuk először.

Lemezajánló

– Ajánlottunk már lemezt? Ajánlottunk, vagy nem?
– Na, akkor azt tessék figyelembe venni a jövőben is.
– Régen a Déliben lehetett finom fánkot venni, kérem.
– Na, akkor azt tessék figyelembe venni a jövőben is.
– Ez a lemezajánló?
– Ez. Volt.

Eléjszíáj, a száguldó riporter helyszíni tudósítása

Amíg mások a múlt feldolgozásával bíbelődnek, én a szépreményű jövő felé fordulok, nem kis elánnal. Shinrai! Ahogy azt a jappánok üvöltik eksztázisban, ezzel is önszuggesztiót hajtanak végre, mellyel manipulálják azokat a tetteiket, amelyeket különben nem hajtanának végre. Nos már korábban is jeleztem, hogy miként nem kerültem Börni közvetlen irányítói közé, akik egyébként semmilyen épeszű ötlettel nem tudnak előállni. Én előálltam! A világcirkusz megmentése érdekében rendkívül nagy összegű hitelt fogok felvenni az egyetlen hitelt adó bankunktól! Azért választottam ezt a bankot, mert semmi jót nem tudtak mondani felőle. Gondoltam, ez az én bankom! Olajozottnak egyáltalán nem mondható hitelbírálatuk hemzseg az ellentmondásoktól. Mivel nekem jövedelmem és vagyonom sincs, bevontam a hitelügyletbe adóstársnak Sumit. Jelzálog után is kellett néznem. Börnivel megbeszéltem, hogy legyen Ő a jelzálogkötelezett. A jelzálog maga a Hungaroring lett. A papírokat kitöltve, ami nem egy egyszerű gyalogmenet (írni kell!), önbizalommal telve adtam be a hitelkérelmet. Az első meglepetésem, akkor ért, amikor megkérdezte a bank ügyintézője, hogy milyen devizanemben kérem a hitelt. Forintban – feleltem. Az nem lehet, mert ott most kisebb a kamat. Csak euró vagy svájci franc, mert ott sokkal rosszabbul járok a magas kamat következtében. Akkor legyen euró – vágtam rá gyorsan, engem ne vágjon át a svájci franccal. Kicsit csalódott lett ügyintézőm, mert megértette, hogy átlátok a szitán. Jó – felelte, majd elkezdte nézegetni a BAR listát. Mit mondjak, hamar kiszúrt. A bank ügyvédje elmagyarázta, hogy a szerződést egy kicsit módosítani kell. Börninek kell lennie az adósnak, Palik lesz a jelzálogkötelezett, Sumi és én pedig menjünk a francba. Akkor én előálltam a legújabb és egyben legnagyobb ötletemmel. Mi lenne, ha Takagi mester lenne az adóstárs. Láttam, hogy megfogtam ügyvéd barátunkat. Köpni-nyelni nem tudott! Shinrai! Megy ez. A hitelt ugyan nem fogom megkapni, de az ügyet megint nem tudtam előre vinni.

Bónusz Vers

Vers az immigránsról
 

Totál hülye pereszteg Tama
Kettévágom süljön hama’
Hidegben is ég a tűz
Takagi meg már nem szűz

Sok-sok ivadéka szerte nő
Neki soha nem állt ellen nő
Kotlik most is tojásán
Kretén farszó immigránsán.

Utószó a fentiekhez esztrádlap mivoltunk jegyében

Vastagon, de nagyon vastagon áll a zsír Takagi kenyerén. Rajta hagymaszeletek karikákban. Vörösbora friss és zamatos. Harcsabajszán legyek ülnek, kórusban énekelnek. Lófarkát gyönyörű szűz hajadon fodrásznövendékek mossák lavórban.  Háttérben egy 40 éves buxus.

Ne menjünk tovább. Maradjunk, időzzünk el ennél a képnél. Időzzünk.
Időzzünk.
Köszönöm egész éves.

Hivatalos taglétszám: 23 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!