Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TRK®  – AZ ALAPMŰ!

20. szám (2010.05.30)

TRK®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Tisztelt Baráti Kör, Kedves Zsóti!

Mai évnyitó számunkat kezdjük egy szomorú hírrel: eléjszíájéj pillanatnyilag kórházban van. 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, mert beült egy nagy csapat F1-es aszfaltszaggatójába és 300 km/óra sebességnél elvesztette kombinációs írói képességét. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, és várjuk vissza a szerkesztőségbe.

Most pedig csapjunk bele a mai számunkba!

Hihetetlen! Botrány! Rendőr! Tábornok úr!

Ilyen aljas, megbízhatatlan, minősíthetetlen minőségű szennylapot még nem hordott a hátán az internet, mint a lehető legritkábban és akkor is abszolút alulmúlhatatlanul gyenge tartalommal megjelenő TRK® világlapunk.

Sokan talán nem értik szándékainkat, az egyszerű olvasó talán joggal kérdezi, hogy mi végre ez az egész, kinek kell ez, hogy jön ide ez egyáltalán (különvonattal???), de az igazi TRK® Baráti Kör Klubtag Olvasónk jól tudja, hogy ezek a kérdések teljesen feleslegesek, s szinte azt lehet mondani, hogy tökéletesen értelmezhetetlenek esetünkben. Ezért is kérjük, hogy mindenki jelentkezzen a baráti kör tagjának, hiszen a huszonegyedik században gyökeres spirituális átalakulás zajlik majd társadalmunkban, amit közösségi összefogás nélkül nem leszünk képesek végigcsinálni. Mindenesetre az igazgatóság is őszinte felháborodásának adott hangot a legutóbbi közgyűlésen amiatt, hogy az idei szezonban még nem jelent meg új szám. Javíthatatlan hiba, hogy a Baráti Kör eddig nem értesülhetett a legfrissebbnek korántsem nevezhető fejleményekről, a bajnokság pillanatnyi állásáról, bennfentes kulisszatitkokat tartalmazó hírekről. Nem mintha eddig ilyesmiről szólt volna méltán közismert világlapunk.

A feszültséget oldandó álljon itt egy Ó:
Ó.

Miután így jól ellazultunk, pörgessük fel agyunkat a régi és bevált módszerrel, rajzoljunk egy bazi X-et egy üres lapra, de legalább negyvenszer:

X

Felhívjuk a tisztelt Olvasó figyelmét, hogy amennyiben regisztrálja magát tagként, az életvezetésben is elengedhetetlen útmutatásokat tartalmazó világlapunkat teljesen ingyenesen olvashatja egészen addig, ameddig világ a világ. Természetesen aki nem a Baráti Kör tagja, az is. Ezzel úgy gondolja a Világhírű Igazgatóság (rövidítve: V.I.), hogy sajnálkozását érdemben kifejezésre juttatta, innentől kezdve panasznak helye nincs. Menjen haza a rendőr is a magzatelhajtó rondaságú karpaszományával együtt.

Interjú Nemzetünk Nagyjával

Rég kaptunk hírt utoljára a fogkrémreklám mosolyú Baumgartner Zsoltiról, ezért személyesen kerestük fel, hogy megtudjuk, mi lehet vele, hogy van, hogy szolgál az egészsége, beforrt-e már törött lábán az elvakart szúnyúgcsípés (egyesek szerint szúnyogcsípés) miatt keletkezett sebe. E-mailes interjúnkat az alábbiakban közöljük:
– Szervusz Zsolti, azért hívtalak és kértem tőled találkozót, melyet ezúton is köszönök, hogy elfogadtad a meghívást és eljöttél, mert régen is mindig feldobtad az olvasottságunkat. Mi a kénköves túró van veled, hiszen a turulmadaras pusztai bevonulásod óta semmit se hallottunk felőled?
– Jó napot kívánok és szeretettel üdvözlöm a kedves Olvasókat! Minden rendben, minden rendben!
– Na, ésh???
– A pusztákon eltöltött idők sok dologra nagy hangsúlyt helyeztek nálam. Átértékeltem a világot. Úgy éreztem, hogy rájöttem egy elengedhetetlen fontosságú összefüggésre: korábban is elég lassan beszéltem, ezt sosem értettem, hogy miért. Mindig is hadarni szerettem volna, mindig az tetszett. A lassú beszédem miatt sok kár is ért. Mire a rádióban végigmondtam, hogy ürül a tank, be kéne mennem kerékcserére, addigra újabb 4 kört megtettem, na, puff neki, ki is fogyott a kerozinom. De aztán rávezetett a Mesterem, egy 5 és fél coll marmagasságú oposszum, hogy délibábot kergetek. A lassú beszédem maga a jel, amit követnem kell. Elég a száguldásból! Le kell lassítani. Egy pillanat az élet, higgye el! Amikor erre rájöttem, futottam nyolc kört a Balaton körül és csináltam négy húzódzkodást is.
– Zsolti, egészen fantasztikus az életutad, igazán irigylésre méltó, izgalmas fordulatokkal tűzdelt a pályád. Ezután mi történt veled?
– Ezután nem sok minden történt. Eljött hozzám régi jó barátom, Tora, aki levágta a hajamat. Azt mondta, igazán beindul a fekete göndör fürtjeimtől. Nem árultam el neki, hogy valójában olyan egyenes a hajam szála, hogy még életemben meg se görbült és csak az esti hajcsavarós szárítástól tűnik ilyen dúsnak. De mivel ilyen rendes volt, hogy megnyírt, én viszonzásképp bekentem a harcsabajszát méhviasszal, had ragyogjon! Így virgonckodtunk a kora nyári meleg naplementében meztelenül. Vigyorgott is Tora barátom az örömtől, de öleset, ekkor vettem észre, hogy bal alsó négyese igen-igen lötyög. Mondtam neki: „Drága barátom, mi történt kifogástalan fogsoroddal, hogy meglazult anatómiailag tökéletes fogacskád?” Tora megnyugtatott, hogy ez még tejfog, nem kell megijedni, amúgy is örökölte egyik ősétől azt a cápa-tulajdonságot, hogy újra kinő a foga, ha kihúzzák. Ekkor én úgy gondoltam, hogy megviccelem a tréfamester Torát és úgy pofán vágtam, hogy azt hittem megőrül – hátha kiesik a foga.
– Kiesett?
– Nem. Én estem ki. A pixisből. Tora mérgében azonnal beutalt a Krapanciások Kolostorába, ott töltöttem az elmúlt negyven évet. Mondhatom, megfiatalodtam, készen állok az új kalandokra.
– Új kalandok? Netán visszatérnél?
– Bevallom, felhívtam Börni Eke Lesz Tónit, hogy visszavenne-e. Annyit mondott, majd elgondolkodik rajta, mert most éppen a csíkos hátú, lapátfülű, mákos mókus süvölvényeket terelgeti, mert azok rászabadultak a pázsitjára, amit épp előző éjjel szabadított meg az idegen betelepülő gyermekláncfüvektől.
– Mik a terveid és mit szólsz Suhamér visszatéréséhez, na meg az idei bajnokság eddigi futamaihoz?
– Suhamér visszatért? Nem mondjátok komolyan? Azt a nemjójáját! Micsoda pofon! Máris hívom Rönét.
– Szia!
– Ja, szia!

Takagi és a pummantó loknik

Nagy a világegyetem. De még milyen nagy. Apró ganajtúró bogarak vagyunk benne mindahányan. Persze kivétel Takagi, a transzcendentális süvölvény. Ő tud mindent, még a pummantó loknik titkát is megsejtette egyszer. Pedig az egy igazi rejtély. Hogy is történt mindez? Idézzük csak fel a pillanatot, mikor Takagi megsejtette az ősi titkot. Épp szélturbinát épített Mekszmózli hátsó kertjében, mikor majdnem bekövetkezett a felismerés. Tora felismerte, hogy micsoda lehetőségek bújnak meg a mellényzsebében. Kínai óriásvállalatok, ukrán főszakácsok és egy kis vulkáni hamu mellett ott volt a válasz is. Miért is tört ki az Eyjafjallajökull? Érezte Takagi, hogy előző este, mikor éppen rántott kárfiol volt az ebéd, túl sokat fogyasztott. Legalább is ezt hitte. Mint kiderült, a nagy esőzések alatt néhány pummantó lokni került a kárfiol közé. Na, azokat úgy ahogy van, kirántották. Senki nem vette észre, hogy ezek nem kárfiolok, hanem tömény pummantó loknik. Tora evett ezek közül is kettőt-hármat. Meg is lett az eredménye. Olyan szélgörcs jött szegény Toránkra, hogy azt hitte, itt a világvége. Természetesen futott a mellékhelyiség felé, hogy megelőzze a bajt. Nagy igyekezetében azonban beleakadt fogszabályzója a lepedőbe. Reflexből annyit mondott erre Tora: - Jajelnézést! - Na, de nem ez hallatszott, mert közben repedt-szakadt a lepedő. Így Tora csak azt észlelte, hogy epres csodadesszertekkel traktálják. Na, több sem kellett, eszét vesztve rohant ki a faluból, keresett egy gödröt, és rácuppant. Hogy ott mi történt, azt most nem részletezném, legyen elég annyi, hogy eltűnt két tehéncsorda, egy szilajménest pedig repülni láttak. Takagi mindent elkövetett, hogy a leengedett gázfelhő (a pummantó loknikkal együtt) lenn is maradjon, ezért a területet a kiégett urán fűtőelemek tárolásánál alkalmazott technológiával fedte be. Na, de ugye a dolgok egyszer valahol felszínre kerülnek. Ezt mindenki tudja. A gázfelhő Izlandon tört utat magának, megbénítva ezzel Európa légiközlekedését. A többit már ismerjük. Takagi még most sem biztos benne teljesen, hogy pummantó loknikat nyelt rántott kárfiol formájában, de sejti, hogy micsoda erők ébredtek a loknik miatt. Még jó, hogy Takagi vasszervezete (a napokban játsszák nagy sikerrel az Ironman második részét a mozikban, melynek főszereplője természetesen TT) benn tudta tartani a loknikat jó ideig, és nem szakította szét azonnal. A megszűnt légi forgalom idején Takagi ugyan felajánlotta szolgálatait minden országnak, hogy majd ő áthajítja az utasokat egyik kontinensről a másikra, azonban ezt biztonsági kockázatok miatt elvetették. Mi pedig tanuljunk az esetből, és nagyon nézzük meg, hogy mit eszünk. Ezenkívül pedig vigyázzunk, nehogy megfázzunk!

Tor’ban az igazság!

Hogy is gondolhatja a kedves Olvasó, hogy Zsoltinek, a notórius hazudozónak mindent szemrebbenés nélkül elhiszünk? Meg is kérdeztük a másik felet, Toránó Szukát, hogy hogy is történtek a dolgok valójában. Íme Tora mondókája, melyet egy frissen felvett nyomozati jegyzőkönyvből ollóztunk:

Régi dolgok ezek! Megmondom őszintén, én is voltam fiatal, csak éppen nem csináltunk ilyen baromságokat. Azon a napon, amikor B. Zsolt vádlottal találkoztam, szépen sütött a nejem az új sparherden, én meg a hátsókertet gyomláltam, mert az új filagória alatt kiveszett a fű. Kiégett. Van ez így az emberrel is. Ültettem is egy negyven éves buxust oda mellé, hogy kis árnyékot vessen a pázsitra. Mikor ezt elvégeztem, akkor surrant a hátam mögé Zsolti és cirógatni kezdte a horpaszom. Mivel elég csiklandós vagyok, szóltam neki, hogy hagyja abba, tudja, hogy nem bírom a hátfogást, már a harmadiknál kibukok. Így aztán letelepedtünk a kispadra, ill. én a sámedlire, mert azt szeretem. Mindig megyek ide-oda, viszem magammal, a sor végén, vagy ahol tetszik leülök és megpihenek. Annak idején, aktív koromban, a betonszaggatóba is sámlit szereltettem a rekaró ülés helyett, nem is tudom, nekem valahogy jobban illik rá a tomporom. Szóval azt mondja nekem a Zsolti gyerek, hogy csinálna már velem egy feltáró interjút, hogy van-e vagyonom, vagy nincs-e, így mondta, mert hogy ő beállt az apehhoz kerékkötőnek, meg vagyongyarapodás vizsgálónak. Másrészről meg van néhány jó tippje is, hogy mire menjek a vagyonommal. Na, mondom próbára is teszem ezt a szerencsétlen embert, hátha tanul valamit az életből. Azt mondtam neki: „Zsoltikám, ’szalak szájba, hát nem mennél-e el a vaskereskedésbe egy olyan-amolyan 72 méter három-kettes horganyzott acélhuzalért? Így aztán Zsoltkám elment a vasboltba (ejtsd: vazsbótba – a szerk.), kért az eladó Pista bácsitól drótot, de ő meg azonnal leadta nekem a drótot, hogy elég zavart a Zsolti gyerek. Itt én már rosszat sejtettem, mert tudtam, hogy a fizetésnél gondok adódhatnak. Adódtak is. Zsolt bement az üzlethelyiségbe, odament az első emberszabású élőlényhez és átnyújtotta neki a dróttekercset, mondván, ez az, amit megvenne. Szemébe nézett ekkor az eladó, Zsoltinak a könnye is kicsordult ettől a nézéstől. Az eladó feltette neki a kérdést, amitől mindig is rettegtem, hogy egyszer Zsoltit utoléri az életben: „Hány gramm ez a drótköteg, drága barátom, Baumgartner Zsolti?” – az eladó tegezett mindenkit, mert azt hitte magáról szabadidejében, hogy ő a Sékszpír. Zsolti nem tudta. „Hogy-hogy nem tudod te ezt? Hát, neked H Í D M É R L E G volt az édesapád!”

Zsolti összeomlott, azóta csak szédeleg: feeeeeel-leeeeeee-feeeeeeel-leeeeeeeeeee.

Zárószó

Éljenek a Habsburgok!

Hivatalos taglétszám: 30 fő

TRK® - MAGA AZ ÉLET!

TRK®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TRK® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!