Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TKR®  – AZ ALAPMŰ!

29. szám (2013.05.31)
Különszám Bozontosh Mariannak! TKR®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Motorhangos jó reggelt kívánunk! Tisztelt Baráti Kör, T. Gábor!

Külön köszöntjük Timert Gábort, akit a szívünkbe zártunk, és nem szabadulunk tőle. Éljen Gábor és a nászkár!

A Dezső, megy a Pudli

Igen szezonváró izgalom van az egész társaságon immár három hete, vagy inkább négy ideje. Latolgat, rámegy, fel-le-fel-le, mint a toronyzene, agyalog, bréjnszormingol, aztán kipukkad, kifullad, sóhajt, legyint, mert úgyse tudni, aztán újrakezdi. Ilyen társaság ez. Egyszer például majdnem úgy volt, hogy azt kelletett, alighanem meg is lett, mire kiderült, hogy az egész nem úgy van, sőt, vissza mindent, elölről, ráadásul mással. Hát, szóval nem könnyű. Itt van ez a gumiteszt is, hogy tőtött, vagy nem tőtött. Nem is tudja, hogy tömlő nélküli, radiál, diagonál? Meg hogy miért pont csak a mercsedesz? Kitalál a társaság mindenféle teóriát, ki ennek szurkol, ki annak, ki egyiknek se, hanem egy harmadiknak és akkor persze, hogy nincs meg az összhang. A harmónia, 443 Hz-es A-n, hogy szebben zengjen. Érezhető, azt hiszem, hogy sok a nyitott kérdés. Ebben a feszült hangulatban persze az ember már mindent kitalál. A legutóbb pl. interprofesszionális felkészítő-felkészülő workshop szerű műhelybeszélgetést rendeztünk néhány vájt fülűvel, aztán megint csak az derült ki, hogy úgyse tudjuk meg, mi az igazság. Hiába beszélt Börni Ekelesz Tóni, csak a mellébeszélés, csak a ködösítés. Vagy a franciaágyból Mekszmózli, ő is csak a triviális közhelyeket puffogtatta. Hát úgy kelletett ez a társaságnak, mint üveges Tóthnak a hanyatt esés. Mikor ráesett szegény Dezsőre, azt’ azóta olyan a feje, mint egy pudli és úgy megy mint aki jön. Dezsőnek meg farkaskutya feje lett.

Nem maradhat ebben a helyzetben más nyugvópont, mint várni, hátha majd Mariann.

Van az a pénz

 Takagi mester tegnap ünnepelte születésnapját, úgyhogy ez alkalomból meglátogattuk, és készítettünk vele egy interjút. A Mestert kissé ingerült hangulatban kaptuk el, de az interjú – úgy gondoljuk – jól sikerült.

 - Üdvözöllek, Mester! Hányadik is?
- Ah, fiam, én már 46,5 éve nem számolom.
- Hogy van, micsinál?
- Időm nagy részében sikálgatok, súrolgatok. Egyébként pedig egy nagyon érdekes kísérlet közepén vagyok. Birsalmát szeretnék könnyeztetni ökörheréből.
- Mi vitte rá, hogy ilyen kísérletbe fogjon?
- A Zsóóóti szemöldöke.
- Mihez, drága?
- A Zsóóóti szemöldöke.
- Miért ismételgeti?
- Nem idevalósi vagy, fiam?
- Nem.
- Szar ez.
- Szóval miért kezdett bele eme kísérletbe?
- Úgy mondom magának, hogy a fiam vitt rá. Krónikus vizelet-elfolyási zavar jelentkezett szervezetében, amióta belenézett Zsóóóti szemöldökébe, de már gyerekkora óta. Nagyon bántott, hogy én, aki annyi mindenkin segítettem már, rajta nem tudok segíteni.
- Ezért kezdte el?
- Nem idevalósi vagy, fiam? Éppen ezt magyarázom.
- Ja, akkor jó.
- Szóval addig gondolkoztam, amíg arra nem jutottam, hogy ha a fiam olyan birsalmát eszik, ami ökörheréből van könnyeztetve, akkor a fent említett húgyúti probléma szándékosan és nagymértékben csökkenthető.
- Szándékosan?
- Viszonylagosan feltétlenül!
- Mester, mennyiért pakolna iszapot, ha elutasítanák a Jencit?
- Van az a pénz.

 Sajnos az interjú ekkor félbeszakadt, de oly hirtelen, hogy azt hittem a ménkű csapott be. De nem. A Mester pummantott egy kövéret, majd békaügetésben eloldalgott a hátsókertbe, és szunyókált egyezta 40 éves buxus mögött, közvetlenül a dréncsövezett rendszer tövében. De csak egy fertályórát. Én meg örültem, hogy megvan az anyag, jöhet a lapzárta.

Elejszíáj jelenti, akit a benzingőz megcsapott

Egy konferenciára voltam hivatalos, amit nem vertek nagydobra, mert nem a médiaszenzáció volt a cél, hanem egy tudományos vita lebonyolítása. Címe: A vezetői képesség tudományos meghatározása. A gyengébbek kedvéért a F1 autók vezetéséről, vezetői képességéről vitáztunk két napot. Jó magam, így utólag nagyon alaposnak, tanulságosnak tartom ezt az igen jól sikerült konferenciát. Ugyan én senkit nem ismertem és nagyon közelít az igazsághoz az a tény is, hogy engem sem ismert senki. Még ma sem értem, hogy ki és miért hívott meg. Persze az ténykérdés (Bozz szerint ez a szó nem is létezik), hogy nálam tapasztaltabb és jól informáltabb F1 szakújságíró nem létezik a földön. De ha létezik is, az nem én vagyok. Tehát lehetetlen. Vagyis nincs. De csapjunk a beszámoló közepébe. Dr. Emmanuel Makudzi az eredményesség szempontjából közelített a témához. Szerinte Sumi nem lehetett az eddig élt legjobb vezetői képességgel megáldott versenyző, mert ő nem Senna. Ez tény, mármint hogy Sumi nem Senna. Azonban prof. Cristofer Archibald közbevágott, hogy Senna sem lehet a legjobb, mivel ő elhalálozott. Ez tényleg így volt. Én nagyon élveztem ezeket a tényeken alapuló érveket. Nuomuri Hakusho szerint az számít a legjobb vezetői képességű versenyzőnek, akinek kötélből vannak az idegei. Kobajasit és a mi Takagi mesterünket adta meg példának, de hát kilógott a lóláb. Francisco Gamblers levezető elnök figyelmeztette Hakusho urat, hogy próbálja meg tudományos alapokra helyezni véleményét, mert különben el kell hagynia a konferencia területét. Csin Han Cseng védelmébe vette Hakusho-t és egy kínai mondást idézett: Ha pillangóként akarsz szállni, ne a varjút kövesd! Mivel Gamblers nem értette, hogy ez mit is jelenthet a konferencia témájával kapcsolatban, Cseng gyorsan egy könnyen emészthető mondást is közzétett a konferencián: Fél kézzel nem lehet tapsolni! A szakértők egymásra néztek, és mosolyogva tudatták egymással, hogy ez igen, ezt értik. Miguel Velasquez de la Delgado szerint, a múlttal nem érdemes foglalkozni, mert a mai helyzet gyökeresen eltér a korábbiaktól. Az a véleménye, hogy pl. Prost, Senna és Hill a mai viszonyok között valószínű, hogy egyáltalán nem tudnának jó eredményeket elérni. Az akarati tényezőt emelte ki, mint a legfontosabb szempont. Nem mondta ki a nevét, de mindannyian sejtettük, hogy kire gondol. Jochaim Schönfeld mondta el, hogy a vezetői képesség önmagában kevés, hisz számtalan egyéb szemponttól is függ, hogy ki a legeredményesebb. Azonban ezek az egyéb szempontok is visszahathatnak a vezetői képesség kibontakozásához. A jelenkori állapotban, amikor rengeteg új technikai fejlesztés mellett, kell versenyezni, nem csak a nyugodtság, nem csak az akarat, hanem az együttműködés is számít. Erre hívta fel a figyelmet és hozzátette, ha minden szempontot figyelembe veszünk, akkor nem kétséges, hogy napjainkban, akinek még egyetlen büntetése, egyetlen karambolja nem volt és mindig vezette a többieket, az Bernd Mayländer.

Merre jár a Zsantott?

A száguldó csín-bum cirkusz nevű közösség oszlopos tagja, az öreg FIA főnöke néha úgy eltűnik, hogy még arról is megfeledkezünk, hogy egyáltalán volt. Legutóbbi eseténél rádapadtunk, ill. rátapadtunk így lehetett megtudnunk, hogy titkos találkozókat tart Takagi főmesterrel, aki ugye az egész hátterében áll úgy emberileg, mint szakmailag, továbbá financiálisan is nyilván. Kérdeztük tőle, hogy miért van erre szükség, de visszakérdezett:

        Még a kérdés is bántó, pont tőletek. Hát egyszerűen nem is lehetne másképp.

        Nem vesz ez el túl sok időt, energiát? – kérdeztük.

        Nem. Amióta azt a gyógyszert szedtem attól az izraeli gyógyszergyártól és feltapadt a hasfalamra a csip, egyszerűen elnyűhetetlen vagyok. Nem érzek fáradtságot. Kimutatták egyébként, hogy minél többet mozgok, annál állandóbb a tejsav szintem. Soha nincs izomlázam. Ha futnék, sohasem fáradnék el. De hát nem futok. Szerettem volna, de a menetszél befújt az orromba és össze-vissza fújta az orrszőreimet, amik annyira csikáltak, hogy folyton tüsszentettem. Ez a csip viszont lehetővé tesz nagyon sok mindent. Nem tudom, hogy neki köszönhető-e, de igen gyakran egyszerre tudok két, vagy több helyen is lenni, az asztráltestem segítségével. Sajnos a lábam büdös.

        Mit lehet erről még tudni?

        Három napja történt például, hogy Juhász Máldonádóval (én így hívom, nem használok ugyanis -tor végű szavakat, egyszerűen nem megyek annyira mélyre, ilyen élelmes vagyok) rozé hosszúlépéseztünk a kör alakú bárpultnál, amikor jelzett a bizgentyűm a hasfalamon. Na, mondok, ez csak az lehet, hogy a rozéfröccs felhígította a gyomorsavamat, amivel a kiscsip táplálkozik és szól, hogy adjak neki enni. Vagy a másik, hogy menni kell Tora mesterhez, feladat van. Nem tudtam eldönteni, így mindkét problémát megoldottam. Torához eljött velem Juhász úr is. De amikor elindultunk, akkor tudtuk csak meg, hova is kelletett mennünk: Szántiágódekomposztálóba, Panyolországba. Márpedig az nincs közel, eltartott egy darabig, mire Juhásszal odaértünk. Kérdeztem aztán, Mester, mi a radai büdös rosseb rohad ebben a világban, hogy úgy mondjam, szándékos elrohasztatásra gyanakodtam mindvégig, hogy ennyire sürgősen kelletett jönni? Felfigyeltem erre!

        Nézd meg – azt mondja – a felső polcon, ott van az aranyér kenyőcsöm?

        Ezért jöttem én ilyen sietve ilyen messzire, Panyolország szélire?

        Az hát, hidd el, be köll kenyni, abból baj még nem volt.

        Akkor inkább mondok verset:

Vers

Nyócker

Szántiágó, Szántiágó
Te kicsike komposztáló
Arcod pofás, beled rohad
Gógyegerek! Jön a vonat!

Pink sálamba kap a szél
Párválasztó vagyok én
Nyócker helyett boxutca
A nyelvedet húzd vissza
Gógyegér a Sanyi

Zárószó

Hónajkutyák gyülekező!

Hivatalos taglétszám: 38 fő

TKR® - MAGA AZ ÉLET!

TKR®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TKR® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!