Szórjuk szét FRUTTI helyett.

TKR®  – AZ ALAPMŰ!

31. szám (2017.09.17)
  TKR®  - A HASZNOS SEGÍTŐTÁRS

Motorhangos jó reggelt kívánunk! Tisztelt Baráti Kör, T. Gábor!

Lejárt a moratórium. Külön köszöntjük Timer Gábort, akit a szívünkbe zártunk, és nem szabadulunk tőle. Éljen Gábor és a nászkár!

Többen már azt hitték, hogy nem jelenünk meg többé. Láttuk a kárörvendő mosolyokat, a huhogók seregét. De mi itt vagyunk. Boldogan, sikeresen és felszabadultan. Már egy új raktárépület-együttest kelletett nyitnunk a sok támogató levél végett. Előbb azonban nem jöhettünk, meg kelletett várnunk míg újra kuruttyolnak a varangyok. Főleg a nőstények. Már-már büffentenek. Ahogy meghallottuk a hívókuruttyot, jöttünk, mert siettünk. Főleg Aranka volt hangos, már-már fulladt. Most itt vagyunk, hagyjuk a múltat. Itt vagyunk kedvesen és fáradtan. Ez a lényeg. Jólmenti azt jelenti, jól belélegezni, majd jól kilélegezni.

Tora közben 43 éves lett, gratulálunk neki! De van egy másik apropó is a gratulációra, mai számunkból ez is ki fog derülni. Ma fejeződött be a változatos fingapúri verseny, erről is lesz szó mai számunkban. A bevezetőben végül szeretnénk Atának is visszajelezni, aki előző számunkban érdeklődött a Dakar iránt.

Elejszíáj: A Takagi-függvény

Mindenekelőtt, de elöljáróban le szeretném szögezni (bár nincs hozzá szögem és kalapácsom sem), hogy a Takagi-féle függvénynek a legjelentősebb tulajdonsága: mindenütt és mindenhol folytonos, de és itt jön a lényeg sehol és sehogy nem differenciálható.

Ha bejelöljük (x) az x valós számnak a legközelebbi egész számtól való távolságát. Az (x) függvény 1 szerint periodikus és folytonos a számegyenesen. A T(x)=n=02nx2nT(x)=n=02nx2nT(x)=∑n=0∞⟨2nx⟩2n függvényt – első felfedezőjéről – Takagi-függvénynek nevezzük. Mivel ez a függvénysor is kielégíti a Weierstrass-kritérium feltételét, valamint a sor tagjai folytonosak, így a Takagi-függvény is folytonos a számegyenesen. A mellékelt ábrán ez gyönyörűen szemléltethető.

Igen, én is meglepődtem, de mint az nagyszerűen látható, most már világos, hogy a korábbi TRK®-s cikkekben miért rendszeres visszatérő elem az a bizonyos Buxus bokor, így nagybetűvel, mert megérdemli. A történeti kutatások során hősünk Toranosuke Takagi távoli ősét is felkutattuk, aki az alábbi képen látható. Sajnos, bármennyire is szerettük volna, elzárkózott a nyilatkozattételtől. Azt szerettük volna megtudni Teiji Takagitól, akiről elnevezték a Takagi-függvényt, hogy a matematika milyen evolúciója hozható összefüggésbe a Takagi-féle, általunk már nagyon jól ismert, finoman fogalmazva, dinamikus autóversenyzéssel?

De ne csüggedjünk, így is jelentős tényadatokkal bővültek ismereteink a Takagi családról. Torát a mai napig hiányoljuk a szimpatikusnak egyáltalán nem nevezhető versenyzése miatt.

Takagi férjhez megy

Nem járnak kedvező, sikeres idők a Hondánál mostanság. Természetesen össze is ült a menedzsment és válságstábot alakítottak.
- Aeroban jók vagyunk... - kezdte Hokkaido Hidestova.
- Már ahogy! - vágott közbe Mizuno Mondzsamá.
- ...de a motorunk dzsenge és megbízhatlan. - fejezte be Hidestova.
- Egyrészt legalább olyan megbízható, sztébl, mint a többi motor alsó szegmensének 30 procentja - reagált Thomas Kowalsky, aki a motor fejlesztésért felelős jobbágy. - Másrészt érodájnemikszben se vagyunk a top elitjében. És akkor még nem beszéltünk pájlotjainkról.
- Hogy mi'csinálok??? Fortyant fel Fernando Alonzo Mourning, miközben kivette füleiből fehér független fülhallgatóit fantasztikusan fürgén. Közben annyira megsértődött, hogy könnyezve kirohant.
- Most mit tegyünk? - kérdezte az Elnök. - Válságban vagyunk és mindenki csak hadovál. Hogy fogunk kijutni ebből a csilliárd csávából, csótányarcúak?
- Úgy nohdácú, hogy nem tudunk többet költeni! - figyelmeztette a tehetséges potentátokból álló grémiumot Erwin Tokyosan pénzügyi vezető.
- Azt hiszem, egyetlen lehetőségünk maradt. - összegzett az Elnök.
- Igen... - sóhajtottak a többiek egyszerre.
- Jól van. Ki vállalja a feladatot, hogy felkeresi ToranoSzuka Takkadzsit, a nemzetközi interkúler reverberátort, az egyetlen élő szervezetet, aki rajtunk segíthet?
- Én vállalom! - kiabált önkívületben Andeas Mekszmózli. - Mit ajánlhatok neki a segítségért cserébe?
Mély csendben burkolózott hallgatásba a díszes (?) társaság (?). Csak a mennyezeti ventilátorok surrogása hallatszott és az Elnök fogcsikorgatása. Mozgott a jobb alsó hatosa. Meglazult a foglalata. Mindenki azon gondolkozott, hogy csikoroghat így a foga? Ha csak egy van neki??? A fogcsikorgatás rövid szüneteiben akkora volt a csend, hogy azt is hallották a jelenlévők, ahogy Sztivivánder nézett. Végül megszólalt Beela:
- Ez is a küldetés része, de tőlünk csak erkölcsi támogatásra számíthatsz.
- Hát én nem látom a megoldást. - mondta Pisti.

Így indult el Mekszmózli az úton Toraszukához, hogy életet leheljenek a Hondába.

Folyt. köv.
Folytatjuk.
- Segitened kell! - fogta könyörgőre Mekszmózli.
- De hát miért? - kérdezte fölényeskedő hangnemben Takaddzsi.
- Te vagy az egyetlen esélyünk.
- Nem foglalkozom már efféle világi hívságokkal. Nem érek rá és nem is érdekel. Bár meg tudnám oldani a problémátokat. Elég ha a motorolajra gondoltok. Két tartály, tudod...
- Mire gondolsz Mester?
- Ennél többet nem mondhatok.
- Légy szí!
- Ugyan miért lenne az jó nekem?
- Gyere hozzám! Bejegyzett élettársi kapcsolat! Eltartási szerződés! Minden a tiéd lesz!
- Veled? Hozzád?
Mekszmózli csak bicentett.
- De Mexmózli! Én rendes keresztény sintoista látó papnő vagyok, tehát jó!

Játék

Mennyi idő elteltével jelent meg újra TRK®?
1.) 4 hét
2.) 4 hónap
3.) 4 év
4.) 4

A sikeres megfejtők között kis Takagi pónikat sorsolunk ki, akikkel öröm a pacizás.

Vers

Tora! Ne buziskodj!
Hűtővize újra felforr,
Tora tolja, zúg a motor,
Ismételten csak ő győzhet.
Gyógyegér a többi.

Kvalifájing ide-oda,
Végső győztes csak a Tora!
Csak a Tora, csak a Tora!
Újra zakatol a gógyegér.


Zárószó

Ígérjük, hogy sűrűbben fogunk jelentkezni a jövőben. Már csak azért is, mivel sűrűsödnek a szálak. Addig is mindenkinek kívánunk mindent!

Hivatalos taglétszám: 38 fő

TKR® - MAGA AZ ÉLET!

TKR®- A LEGENDA FOLYTATÓDIK!


TKR® - Ez mostmár örökre jó lesz egy darabig!